Nieuws

Corlido Group viert 25-jarig bestaan

corlido group

Corlido Group bestaat 6 november 25 jaar. Van een kleine industriële groothandel gericht op de regionale markt heeft Corlido zich in 25 jaar tijd ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie op het gebied van inkoop en logistieke dienstverlening. Tegenwoordig verzorgt Corlido wereldwijd de inkoop voor grote bedrijven en multinationals zoals o.a. Shell, Philips en Cargill.

Corlido is in 1995 opgericht door Cornelius Lippe Doevendans. Cor gaf zijn naam in verkorte vorm mee aan het bedrijf. De oorsprong ligt in het Drentse Schoonebeek, van waaruit men in 2013 is verhuisd naar Emmen. Daar gestart met 25 medewerkers, is Corlido in sneltreinvaart gegroeid naar een organisatie met op dit moment meer dan 100 professionals en 21 vestigingen wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de James Cookstraat in Emmen. De buitenlandse kantoren fungeren hoofdzakelijk als lokale verkoopkantoren, terwijl vanuit Emmen klanten over de hele wereld op maat worden bediend.

Corlido begon ooit in de olie & gas industrie, maar is inmiddels in vele sectoren actief, zoals zorg, industrie, onderwijs en de publieke sector. Het bedrijf is letterlijk van alle markten thuis. In de 25 jaar van haar bestaan heeft Corlido een schat aan kennis en ervaring opgedaan. Door die deskundigheid, haar veelzijdigheid en vooruitstrevende ICT-oplossingen heeft Corlido zich een unieke positie op de inkoopmarkt weten te veroveren. Klanten waarderen de Drentse nuchterheid die de medewerkers kenmerkt en de constante kwaliteit die wordt geleverd. ‘Doen wat we beloven’ is voor Corlido dan ook geen loze kreet.

De groei is er nog niet uit getuige een aanhoudende toestroom van nieuwe klanten en nieuwe orders. Er wordt momenteel alweer gewerkt aan nieuwe vestigingen in het buitenland. Het bedrijf is dan ook vol vertrouwen in de toekomst. Corlido, een wereldwijd internationaal opererend bedrijf.  ‘Gewoon uut Drenthe’.

Onze klanten

© Corlido Group 2024